Het vergeten huis

Voor ZB Bibliotheek van Zeeland werd in het kader van Four Freedoms en Herdenking Slavernijverleden 150 jaar, de novelle 'Het vergeten huis' geschreven voor middelbare scholen in Zeeland. 'Het vergeten huis' maakt deel uit van de jongerenroman Luchtdanser, die vrij te downloaden is op deze website. Freerunner Clyde ontdekt in Middelburg een vergeten huis met een duister verleden ...

Dat wij zongen

Caraïbische schrijvers zijn in het verleden op verschillende manieren onzichtbaar gemaakt. Ze zijn doodgezwegen, gecensureerd, of op aparte ‘Suriname-’, ‘Antillen-’ of ‘Zuid-Amerika’-plankjes gezet. Hoogste tijd om daar wat aan te doen, want er is zoveel moois, belangrijks en prikkelends om te (her)ontdekken en te koesteren. Twintig vooraanstaande schrijvers van nu breken een lans voor een Caraïbische auteur van toen die hen persoonlijk heeft geïnspireerd: van Bernardo Ashetu tot Bea Vianen.

Geheimen van het Tuinhuis

Suriname anno 1870; de slavernij is al enige jaren afgeschaft, de kolonie gaat een nieuw tijdperk in. De technische vooruitgang van eind 19e eeuw doet zich ook in Suriname gelden. En naast de nog onwennige burgerrechten is er al de roep om meer rechten voor vrouwen. Tegelijk wordt de komst van arbeiders uit Azië voorbereid, om de voormalige slaven te vervangen.

Luchtdanser

GRATIS DOWNLOADEN! Spannende jongerenroman over freerunners in Amsterdam. Met GRATIS Leeswijzer!

De Zwarte Lord

´De Zwarte Lord` is een historische roman die zich afspeelt in Suriname in de 19de eeuw. De Bossche gouvernante Regina wordt in dienst genomen om in Suriname onderwijs te geven aan Walther, een jonge kleurling die van zijn blanke vader een grote plantage heeft geërfd. Walther wordt binnen de elite met wantrouwen bekeken vanwege zijn buitenissige gedrag. Is de zwarte dandy werkelijk gek of doet hij alsof?

Kuis

´Kuis` roman over liefde, spiritualiteit, erotiek en de schone kunsten. Tegen de achtergrond van kleurrijk Amsterdam is het dilemma beschreven van de Hindoestaanse goudsmid Ramesh, een devoot volgeling van de godin Parvati aan wie hij zijn kuisheid heeft opgedragen.

Minnewake

´Minnewake` bundel van tien korte verhalen waarin liefde, schoonheid en poëzie de boventoon voeren en waar droom en werkelijkheid niet meer gescheiden zijn. Bevat 12 illustraties van de schrijfster, pentekeningen en linodrukken.

Voor mij ben je hier

Ter gelegenheid van 35 jaar Republiek Suriname, stelde Michiel van Kempen een bundel samen van 16 korte verhalen, getiteld ´Voor mij ben je hier; Verhalen van de jongste generatie Surinaamse schrijvers`.

De Slaaf Vliegt Weg

De kern van de bundel ´De Slaaf vliegt weg`, vormen de tot essays bewerkte lezingen die werden gepresenteerd op het internationale symposium over de relatie tussen historische romans en de beeldvorming van de Nederlandse slavernijgeschiedenis.

Crossing Border

Wereldliteratuur uit binnen- en buitenland, samengesteld door Judith Uijterlinde, met tekeningen van Sieb Posthuma. Debuterende en reeds succesvolle schrijvers uit alle delen van de wereld leverden voor deze bundel originele bijdragen die nog nooit eerder in het Nederlands zijn gepubliceerd.