525 blz. LM Publishers,
Hardcover met leeslint of paperback, prijs EU 24,95
Als e-book EU 15,-
Bestellen Bol.com

De Zwarte Lord is een historische roman die zich afspeelt in Suriname in de 19de eeuw. De Bossche gouvernante Regina wordt in dienst genomen om in Suriname onderwijs te geven aan Walther, een jonge kleurling die van zijn blanke vader een grote plantage heeft geërfd. Walther wordt binnen de elite met wantrouwen bekeken vanwege zijn buitenissige gedrag. Is de zwarte dandy werkelijk gek of doet hij alsof?

Het jaar is 1848, een woelig jaar voor de wereld, met de opkomst van het socialisme, volksopstanden en de roep om vrijheid, in Europa maar ook in het Caraïbisch gebied. Suriname zit dicht bij het vuur, met de buurlanden Frans Guyana, waar de slavernij dat jaar nog wordt afgeschaft en Brits Guyana, waar de slaven al bijna 15 jaar eerder vrij werden verklaard. Suriname lijkt wel een vrijplaats voor andersdenkenden en randfiguren. Wie in Europa niet meer terecht kan, waagt zijn kans in de Nieuwe Wereld.

Regina maakt kennis met een mulatten theatergroep van Frans-Guyana, en neemt deel aan het culturele leven in Paramaribo waar de autoriteiten, schijnbaar slaperig, te veel tolereren ...
Het leven in de kolonie is zo anders dan ze in Holland gewend was. Ontdaan van conventies en fatsoensnormen, maar tevens omhuld met taboes en mysteries. En altijd is daar de latente dreiging van de enorme slavenmacht en het gezag dat met bizarre regels in stand gehouden wordt.

Bestellen Bol.com

Bestellen e-Book

Bestellen Suribooks