In oktober ´11 zullen de nieuwe boeken van Inktaap 2012 over de scholen worden gedistribueerd. Hilde Neus, Opleidingscoördinator Nederlands IOL: ´Nu is er ook Congo bij, een geschiedenis over de Congo. Naar mijn inschatting absoluut ongeschikt voor de Surinaamse studenten. Graag willen wij aan de drie reguliere boeken, een roman toevoegen die - ons inziens - wel zal aanspreken. Dit jaar hebben we gekozen voor Kuis van Rihana Jamaludin. We zullen ons sterk maken dat voortaan ook een suggestie voor een literair werk vanuit het Caribische gebied gedaan wordt. We hopen dan dat deze suggestie wordt overgenomen door de Taalunie`

Update: Inmiddels wordt Kuis gelezen op de middelbare scholen in Suriname en op Curacao. De 10 Surinaamse scholen die meedoen zijn: de 3 kweekscholen ACI, CPI en SPI, de vwo scholen AMS, Lyceum 1, Lyceum 2, SGL (Lelydorp), SGN (NIckerie), VWO 4 en Imeao 2. Havo 3 is toehoorder dit jaar. In mei ´12  zal de auteur enkele van de scholen bezoeken, in Paramaribo en Nickerie.

Update: Scholieren kozen Kuis als hun favoriete boek, het was de eerste keer dat er een Caraïbische leeskeuze was voor de Inktaap als experiment, daarom was Kuis buiten mededinging, maar won wel!